Stor durumbolle

Stor durumbolle

Godt brunchbrød, der bages som enstor, flad bolle, og som passer bådetil ost, skinke, pølse og marmelade.Den flade form nedsætter bådebage- og afkølingstid, så brødet erhurtigt at servere friskbagt.

2 stk.

Ingredienser

  • Fordej:
  • 3 dl vand
  • 12 g gær (¼ pakke)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 ½ tsk. salt
  • 250 g durummel
  • Næste morgen:
  • ca. 250 g pizzamel
  • durummel til formning

  1. Fordejen røres sammen aftenenfør, sådan at den står 6-10 timer,inden den gøres færdig.
  2. Næste morgen tilsættes pizzamelgradvist, og dejen æltes færdig.Dejen drysses med rigeligt durummelog vendes ud på bordet, hvorden deles i to, formes til kugler ogklappes ud i ca. 2 cm tykkelse, derlægges til hævning, mens ovnenvarmer op til 175 gr.
  3. Brødene bages ca. 25 min.