Stroganoff med kartoffelselleri-mos og estragon
3
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 400 g knoldselleri
- 25 g smør
- 2 dl mælk
- salt, peber og lidt revet muskatnød
- 1 løg
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 50 g bacon, skåret i små tern
- 1 tsk tomatpure
- lidt olivenolie til stegning
- 500-600 g oksemørbrad, skåret i strimler af ca. ½ cm x 4 cm
- salt og peber
- 1½-2 tsk paprika
- 1 dl hvidvin
- 1½ dl piskefløde
- 200 g champignoner
- 2 tomater
- 3 kviste estragon, bladene heraf.
Sådan gør du
- Skræl kartofler og knoldselleri. Skær dem i grove tern, og kog dem i vand uden salt, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos kartofler og selleri. Rør mosen med smør skåret i tern og mælk, indtil du synes konsistensen er, som den skal være. Krydr mosen med salt, peber og lidt revet muskatnød.
- Snit løget i små tern, og snit champignonerne i skiver.
- Skær tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær tomaterne i strimler.
- Kom lidt olivenolie på en pande og steg løg, bacon og champignon, indtil det er mørt og let gyldent. Tilsæt tomatpure og steg fortsat nogle minutter. Tilsæt paprika og tag det af panden. Kom lidt ekstra olivenolie på panden og steg oksekødet i strimler ved høj varme, så det bliver brunet hurtigt.
- Krydr med salt, peber og paprika. Kom hvidvin og lidt fløde på panden og kog det, til det bliver let cremet i konsistensen. Tilsæt champignon og tomat og varm det igennem. Krydr saucen med salt og peber og evt. ekstra paprika.
- Server stroganoff med kartoffel-sellerimos og et drys frisk estragon.