Sund chili con carne
Mormormad hedder det i folkemunde. Vi har givet chili con carne et sundt ogkalorielet twist, som selv din granny vil elske. Find den nemme opskrift her.
Næringsindhold
- Energi pr. person:363 Kcal
- Fedt:22 %
- Protein:39 %
- Kulhydrat:39 %
2 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 1 hakket løg
- 1 tsk. raps- eller majsolie
- 1 mellemstor gulerod
- 200 g hakket, magert oksekød
- 1 lille, udkernet, fintsnittet chili
- ½-1 tsk. mild chilipulver
- ½-1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt oregano
- 1 lille, stang kanel
- 1 dåse hakkede tomater
- Lidt hønse- eller grøntsagsbouillon
- ½ dåse velafdryppede, røde bønner
- 5 g mørk chokolade 70 %
- Salt og peber
- ½ udkernet peberfrugt
Sådan gør du
- Sautér løgene bløde i olie. Hak guleroden groft, og kom den ved. Sautér i et par minutter.
- Bland kødet i gryden, og svits det gyldent. Rør i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens, kom chili og de øvrige krydderier ved.
- Svits det hele kort, hæld tomaterne i gryden, eventuelt sammen med lidt bouillon, og lad det snurre i 20-30 minutter. Rør jævnligt.
- Bland bønnerne i retten, varm den godt igennem, og smag til med groftrevet chokolade, salt og peber.
- Anrét retten i varme skåle, og top med hakket peberfrugt samt frisk oregano.