Sund lørdagskylling

Sund lørdagskylling

Vi har givet den klassiske lørdagskylling et sundt twist! Prøv den skønne opskrift på kylling stegt i appelsin, serveret med ovnbagte gulerødder. Få opskriften på den sunde udgave af den klassiske lørdagskylling her:

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    375 Kcal
  • Fedt:
    33 %
  • Protein:
    39 %
  • Kulhydrat:
    28 %

2 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingebryst med skind
  • 1 fed, knust hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 små appelsinbåde
  • Frisk rosmarin
  • 600 g gulerødder
  • ½ tsk. olivenolie til pensling

Sådan gør du

  1. Skær en tynd skive af hver af de lange sider på gulerødderne, så er de nemmere at få til at ligge lige. Skær derefter gulerødderne i skiver – uden af skære igennem.
  2. Pensl gulerødderne med olie, drys salt, peber og eventuelt lidt rosmarin på, sæt dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  3. Gnid kyllingekødet med hvidløg, salt og peber samt honning, og steg det smukt, gyldent med appelsinstykkerne i cirka 5 minutter på hver side.
  4. Drys rundhåndet med rosmarin, og servér kyllingen sammen med de lækre gulerødder.