-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt

Surdej til rugbrød og franskbrød
1
Ingredienser
- 1 dl vand
- 2 spsk rugmel
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk øko yoghurt
Sådan laver du surdej
- 1. Bland alle ingredienserne i et patentglas, som kan rumme ca. en halv liter og lad det stå et døgn ved stuetemperatur.
- 2. Næste dag tilsætter du en halv dl vand og 1 spsk rugmel og 1 spsk hvedemel – og lader det stå til næste dag.
- 3. På tredjedagen tilsætter du 1 dl vand og 100 g hvedemel, og lader surdejen stå endnu et døgns tid. Nu skulle den gerne lugte syrligt og være begyndt at danne små luftbobler. Du kan nærmest fornemme, at den bobler energisk og levende.
- 4. Tag nu den mængde fra, du skal bruge i opskriften og erstat med nogenlunde samme mængde vand og hvede- eller rugmel, således får surdejen hele tiden ny næring at arbejde med, og holder sig i gang.
- Tip:
- Hvis din surdej står for længe, vil den skille sig i en mørk, brunlig væske foroven, og en tyk, grålig masse i bunden. Du kan genoplive surdejen ved at tage 1 spsk af det grålige bundfald og røre op med ca. 1 dl vand og 1,5 dl mel og lade blandingen stå ved stuetemperatur et døgn. Tag en fjerdel fra, og kasser resten og gentag processen en gang til – så vil du se, at surdejen igen begynder at boble og blive aktiv.