Sushi: Hamachi sashimi med spicy citrongræssauce
4
Ingredienser
- 250 g hamachi (King Fish)
- 10 g skalotteløg
- 25 g citrongræs
- 7 g rød chili
- 65 ml soja
- 50 ml olivenolie
- 30 ml Mirin (japansk risvin)*
- 7 ml Mitsukan eddike (japansk riseddike)*
- 7 ml akaciehonning
- 2 g hvide sesamfrø
- (*kan fås i asiatiske specialbutikker)
Sådan laver du sushi
- Citrongræssauce
- Hak skalotteløg og citrongræs fint. Fjern kernerne fra chilien. Hak derefter chilien fint. Blend skalotteløg, citrongræs og chili sammen med alle væskerne (inkl. akaciehonning) og kom det over i en skål. Rist sesamfrøene af på en tør, varm pande (ingen brug af fedtstoffer) og drys det over skålen.
- VIGTIGT: Sesamfrøene skal hældes i til allersidst!
- Sashimi
- Filet af hamachi – også kendt som King Fish eller Yellow Tale - fryses ned i min. 24 timer ved minus 20 grader. (Nb. Har din fiskehandler ikke hamachi, går saucen også godt med andre typer hvid fisk.) Fileten skæres i tynde skiver (ca. 3 mm) og anrettes. Hæld saucen over og servér.
- Tip:
- Et koldt glas Champagne eller Riesling gør det hele ekstra godt.
- Få mere inspriation til lækker mad på »ALTfordamerne.dk.
- Nøgleord til denne opskrift: sushi, hamachi, citrongræs, lex sushi, wasabi, opskrift.