Hamachi sashimi

Sushi: Hamachi sashimi med spicy citrongræssauce

4

Ingredienser

  • 250 g hamachi (King Fish)
  • 10 g skalotteløg
  • 25 g citrongræs
  • 7 g rød chili
  • 65 ml soja
  • 50 ml olivenolie
  • 30 ml Mirin (japansk risvin)*
  • 7 ml Mitsukan eddike (japansk riseddike)*
  • 7 ml akaciehonning
  • 2 g hvide sesamfrø
  • (*kan fås i asiatiske specialbutikker)

Sådan laver du sushi

  1. Citrongræssauce
  2. Hak skalotteløg og citrongræs fint. Fjern kernerne fra chilien. Hak derefter chilien fint. Blend skalotteløg, citrongræs og chili sammen med alle væskerne (inkl. akaciehonning) og kom det over i en skål. Rist sesamfrøene af på en tør, varm pande (ingen brug af fedtstoffer) og drys det over skålen.
  3. VIGTIGT: Sesamfrøene skal hældes i til allersidst!
  4. Sashimi
  5. Filet af hamachi – også kendt som King Fish eller Yellow Tale - fryses ned i min. 24 timer ved minus 20 grader. (Nb. Har din fiskehandler ikke hamachi, går saucen også godt med andre typer hvid fisk.) Fileten skæres i tynde skiver (ca. 3 mm) og anrettes. Hæld saucen over og servér.
  6. Tip:
  7. Et koldt glas Champagne eller Riesling gør det hele ekstra godt.
  8. Få mere inspriation til lækker mad på »ALTfordamerne.dk.
  9. Nøgleord til denne opskrift: sushi, hamachi, citrongræs, lex sushi, wasabi, opskrift.