Sushi opskrift: Rulle med tun og rucola
Her får du opskriften på hjemmelavet sushi med tun og rucola.
Ingredienser
- ½ tangplade (sushi nori)
- 80 ml sushi ris (ris til to ruller)
- 120 ml vand
- 1½ spsk riseddike (Mizkan Sushi Seasoning)
- 25 g frisk tun
- 8 rucolablade
- 1 spsk wasabi-pulver
- Syltet ingefær
- Soja
Sådan laver du din sushi
- Husk, at sige til fiskehandleren at tunen skal bruges til sushi. Da tunen indeholder parasitter, skal tunen fryses ned i et døgn, inden den må spises rå.
- Kog risene som anvist på pakken. Bland forsigtigt risene med riseddiken. Herefter bredes risene ud, så de i et jævnt lag dækker bunden af et fad. Når risene er afkølet, er de klar til brug.
- Skær den friske tun skæres i 1 cm brede strimler. Skyl rucolaen, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Klem overskydende væske ud af ingefæren. Bland wasabi med lidt vand, til det får en fast konsistens.
- Læg bambusmåtten oven på et skærebræt. Fyld en lille skål fyldes med vand som stilles ved siden af skærebrættet. Halver en tangplade på midten med en saks.
- Læg den den halve tangplade med den blanke side nedad på bambusmåtten.
- Dyb fingrene i skålen med vand, for at risen ikke hænger fast. Herefter formes risen let til en kugle, som fordeles på tangpladen.
- Husk at ca. 1 cm bred kant langs toppen, ikke må dækkes til af ris.
- Læg herefter rucolaen og tunstrimlen på tværs henover midten.
- Start med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen. Det vil sige, at du skal rulle væk fra dig selv.
- Mens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmes let om rullen for at lukke sammenføjningen. Lad rullen hvile i bambusmåtten i 2 min.
- Inden rullen skæres dyppes kniven i vandskålen, så risen ikke hænger ved. Herefter skæres rullen i 8 stykker. Placer sushistykkerne på en tallerken og pynt med ingefær, wasabi og serverer med soja.
- Husk, bambusmåtten må ikke vaskes under en vandhane, men tørres med en fugtig klud og hænges efterfølgende til tørre.