Sushi-snack
Næringsindhold
- Energi pr. person:334 Kcal
- Fedt:16 %
- Protein:25 %
- Kulhydrat:59 %
4
Ingredienser
- Tilberedningstid: 35 min.
- 2 dl sushiris
- 2,5 dl vand
- 1/2 dl risvinseddike
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt.
- 2-3 kongekrabbekløer.
- 1/3 agurk.
- 150 g krebsehaler.
- 1 lille avocado.
- Limesaft
- 2 tangplader.
- Wasabi
- 1 dl soja
Sådan gør du
- Skyl grundigt risene i koldt vand. Bring vandet i kog i en gryde.
- Tilsæt ris, læg låg på og skru ned til svag varme.
- Kog risene i 15 min., tag gryden af varmen og lad den stå yderligere 10 min. Rør i risene med en gaffel, kom riseddike, sukker og salt i. Læg et hårdtopvredet viskestykke over og lad risene køle af.
- Klip kløerne op og pil forsigtigt kødet ud.
- Skær agurk og avocado i stave. Dryp avocadokødet med lidt limesaft.
- Læg tangpladen med den blanke side nedad mod rullemåtten.
- Læg halvdelen af risene på tangpladen, så 1/2 delen af pladen er dækket. Smør evt. lidt wasabi i en stribe jævnt hen over risen.
- Læg krabbekødet og agurkestavene oven på wasabien og rul den stramt sammen. Lad den hvile mindst 10 min. i køleskabet inden den skæres i skiver. Gentag rulningen med krebsehaler og avocado. Servér med soja og ekstra wasabi.