Opskrift på suzettesauce med flamberede pandekager og vaniljeiscreme

Suzettesauce med flamberede pandekager og vaniljeis-creme

4

Ingredienser

  • Suzettesauce:
  • ¾ dl. sukker
  • 2 spsk smør
  • saften af 2 appelsiner og 1 citron
  • ½ dl Grand Marnier
  • ½ dl cognac
  • 2 spsk ristede, hakkede mandler.
  • Pandekagerdej (crepes):
  • 2 dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • et drys salt
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 25 g smeltet smør
  • 1 spsk spiritus
  • revet skal af 1 citron.
  • Vaniljeis-creme
  • 5 dl. sødmælk
  • 5 dl. fløde
  • 200 g sukker
  • korn fra en vaniljestang.
  • 200 g æggeblommer (pasteuriserede)

Sådan gør du

  1. Suzettesauce:
  2. Karamellisér sukkeret på en pande, tilsæt smør, og kog så blandingen i gennem med citrussaft. Pas på, at sukkeret ikke brænder på.
  3. Pandekagerdej (crepes):
  4. Pisk alt sammen til en lind dej, og lad den hvile i køleskabet ½ time.
  5. Bag tynde pandekager på en pande i smør. Fold pandekagerne 2 gange.
  6. Vaniljeis-creme:
  7. Kog mælk, fløde, sukker og vaniljekorn op.
  8. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk den varme mælkeblanding ned i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden og legér:
  9. Varm massen op til 84 grader under omrøring med dejskraber.
  10. Sigt iscremen, og kør den på ismaskine.
  11. Umiddelbart før servering tilsættes spiritus til suzettesaucen. Flambér pandekagerne i Suzettesaucen. Drys de ristede, hakkede mandler over pandekagerne. Servér pandekagerne i panden med iscremen ved siden af, eller anret pandekager og iscreme på tallerkener.
  12. <$B"Box6">