Suzettesauce med flamberede pandekager og vaniljeis-creme
4
Ingredienser
- Suzettesauce:
- ¾ dl. sukker
- 2 spsk smør
- saften af 2 appelsiner og 1 citron
- ½ dl Grand Marnier
- ½ dl cognac
- 2 spsk ristede, hakkede mandler.
- Pandekagerdej (crepes):
- 2 dl hvedemel
- 2 spsk sukker
- et drys salt
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 25 g smeltet smør
- 1 spsk spiritus
- revet skal af 1 citron.
- Vaniljeis-creme
- 5 dl. sødmælk
- 5 dl. fløde
- 200 g sukker
- korn fra en vaniljestang.
- 200 g æggeblommer (pasteuriserede)
Sådan gør du
- Suzettesauce:
- Karamellisér sukkeret på en pande, tilsæt smør, og kog så blandingen i gennem med citrussaft. Pas på, at sukkeret ikke brænder på.
- Pandekagerdej (crepes):
- Pisk alt sammen til en lind dej, og lad den hvile i køleskabet ½ time.
- Bag tynde pandekager på en pande i smør. Fold pandekagerne 2 gange.
- Vaniljeis-creme:
- Kog mælk, fløde, sukker og vaniljekorn op.
- Kom æggeblommerne i en skål, og pisk den varme mælkeblanding ned i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden og legér:
- Varm massen op til 84 grader under omrøring med dejskraber.
- Sigt iscremen, og kør den på ismaskine.
- Umiddelbart før servering tilsættes spiritus til suzettesaucen. Flambér pandekagerne i Suzettesaucen. Drys de ristede, hakkede mandler over pandekagerne. Servér pandekagerne i panden med iscremen ved siden af, eller anret pandekager og iscreme på tallerkener.
- <$B"Box6">