græskarkage

Svampet græskarkage med glasur

Denne her kage kan man næsten kalde sund! Den er jo fyldt med grønsager. Og så er det en af den slags kager, der dufter i hele huset.

Ingredienser

  • BUND:
  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 dl kokosmælk
  • skal og saft af 1 økologisk appelsin (gem 1 spsk appelsinsaft til glasuren og lidt skal til pynt)
  • 6 æg
  • 5 spsk Sukrin Gold
  • 100 g smeltet smør
  • ½ fintrevet squash
  • 1½ dl kokosfibre
  • 70 g valnøddekerner malet til mel
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g grofthakkede valnøddekerner
  • GLASUR:
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 spsk Sukrin Melis
  • skal af 1 økologisk citron
  • 1 spsk appelsinsaft

Sådan gør du:

  1. Opvarm ovnen til 175 grader. Del græskarret i to og fjern kernerne i midten med en ske. Skær det derefter i brede både med skræl, ligesom du ville gøre med en melon. Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen i 35-40 minutter. Sluk ikke for ovnen. Lad græskarstykkerne afkøle let og pil herefter skrællen af. Hvis den sidder for godt fast, kan du skære den af med en kniv eller en gulerodsskræller. Skær græskarkødet i tern (ca. 300 g) og blend det sammen med kokosmælk og appelsinsaft og -skal. Det var puréen.
  2. Pisk æg med Sukrin Gold. Tilsæt smeltet smør og græskarpuréen og pisk det sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Lad dejen stå og hvile, indtil den samler sig i konsistensen. Hæld dejen i en stor smurt springform og bag den i den varme ovn i ca. 35-45 minutter, til den er gennembagt. Rør glasuren sammen og smør den på den afkølede kage. Drys med appelsinskal som pynt.
  3. Opskriften stammer fra bogen ”MÆT & SLANK MED LCHF”, Jane Faerber, Politikens Forlag, 250 kr.