Svenske knækbrød
Knækbrødene er nemme at bage selv, og de kan laves i god tid i forvejen.
12 stk. svenske knækbrød
Ingredienser
- Svenske knækbrød
- 2½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk. salt
- 3 dl fuldkornshvedemel
- ca. 3,5 dl fuldkornsrugmel
- Tilbehør:
- ost, f.eks. den svenske Prästost (fås i Netto) eller Emmentaler
Sådan laver du svenske knækbrød
- Bland vand, gær og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1,5 time. Den skal hæve til dobbelt størrelse. Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den ned. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle og rul bollerne tyndt ud – til 2-3 mm i tykkelsen. Lav et hul i midten med et glas eller en lille kageudstikker.
- Sæt ovnen på 225 grader. Bag ved denne temperatur de første 10 min. Er brødene ikke helt sprøde efter den første tur i ovnen, skru så ned til 100 grader og lad dem bage færdig. Hold øje til sidst, så knækbrødene ikke bliver for hårde. De er færdige, når det lyder hult, når man banker på dem.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Nem og velsmagenede hverdagsmad: 5 lækre panderetter