Svinekam med æblefyld og sprød svær

Svinekam med æblefyld og sprød svær

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/stegetid: 2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1½ kg svinekam (med svær og uden ben)
  • 1 spsk salt
  • 1 lille løg (i skiver)
  • evt. æblemost
  • majsstivelse eller sovsejævner
  • æblevineddike
  • Fyld:
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 1 spsk olie eller smør
  • 1 æble (i små tern)
  • 1 spsk hakket salvie
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • kogte eller stegte kartofler
  • grønsager

  1. Begynd med fyldet:Steg løgene blødeog blanke i en gryde med fedtstof og tilsætæble og salvie. Stegunder omrøring et par min., krydr med salt og peber og hæld detud på en tallerken til afkøling.
  2. Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm´smellemrum og skær en lomme i stegenlige under sværens fedtlag. Gnid salt nedmellem hver svær. Kom fyldet ind i lommen ogluk begge ender medkødsnor eller kødnåle.
  3. Hæld 3 dlvand i en lille bradepande, og læg løgskiverne i vandet. Læg kødet på en ristovenpå, så sværen liggerså lige som muligt.Læg evt. lidt stannioleller et stykke kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at fåsværen til at ligge helt vandret.
  4. Sæt stegen midt i enkold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½time. Skru evt. op til250 grader de sidste 15-20 min., hvis sværen ikke er sprød.
  5. Tag stegen ud af ovnen,si skyen op i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være ca. 3 dl sky – tilsæt vand eller æblemost, hvis der mangler væske.
  6. Kog sovsen igennem og jævn den til passendekonsistens. Smag til medæblevineddike, salt og peber.
  7. Skær stegen i skiver og servér f.eks. med ristede kartofler.