Svinekød og rejer med karrysovs, ­flæskesvær og ­krydret rispilaf

Svinekød og rejer med karrysovs, flæskesvær og krydret rispilaf

Kombiner det bedste fra flere verdener med dansk svinekød, indisk karrysovs og tyrkisk rispilaf.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: 45 min.
  • 400 g nakkefilet med svær (eller evt. svinekødstern til gryderetter)
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. olie
  • 1 løg
  • salt
  • ca. 1 spsk. stærk karry
  • 3 spsk. hvedemel
  • ca. 5 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
  • 1 grøn peberfrugt
  • 200 g pillede rejer (store)
  • Krydret rispilaf:
  • 1 løg
  • 25 g smør
  • 3 dl løse ris
  • 5 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 3-4 grønne ­kardemommekapsler
  • 2-3 kryddernelliker
  • 1 stykke hel kanel
  • 2 stk. laurbærblade
  • Tilbehør:
  • flæskesvær

  1. Flæskesvær:
  2. Skær evt. sværen af kødet, og steg dem sprøde i en 175 grader varm ovn ca. 45 min. De kan også købes færdigstegte.
  3. Skær kødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Dup kødternene tørre med køkkenrulle. Brun dem i smør og olie. Tilsæt hakket løg, og steg nogle minutter.
  4. Krydr med salt og karry. Drys med mel, og lad det opsuge fedtstoffet. Hæld bouillon eller vand i gryden, og læg låg på. Skru ned til svag varme, og kog 30 min., til kødet er mørt.
  5. Steg tern af peberfrugt på en tør pande, og kom dem i gryden. Kog nogle minutter. Smag sovsen til med salt og karry. Put rejerne i den kogende, varme ret. Lad dem trække i retten et par minutter før servering.
  6. Krydret rispilaf:
  7. Steg finthakket løg klart i smør. Tilsæt risene, og steg dem klare ved svag varme.
  8. Put vand, salt og hele krydderier i risblandingen. Kog ved svag varme under låg som angivet på emballagen.
  9. Servér det rygende varme svinekød og rejer med karrysovs og krydret rispilaf.