Svinekød og rejer med karrysovs, flæskesvær og krydret rispilaf
Kombiner det bedste fra flere verdener med dansk svinekød, indisk karrysovs og tyrkisk rispilaf.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege-/kogetid: 45 min.
- 400 g nakkefilet med svær (eller evt. svinekødstern til gryderetter)
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- 1 løg
- salt
- ca. 1 spsk. stærk karry
- 3 spsk. hvedemel
- ca. 5 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
- 1 grøn peberfrugt
- 200 g pillede rejer (store)
- Krydret rispilaf:
- 1 løg
- 25 g smør
- 3 dl løse ris
- 5 dl vand
- 2 tsk. salt
- 3-4 grønne kardemommekapsler
- 2-3 kryddernelliker
- 1 stykke hel kanel
- 2 stk. laurbærblade
- Tilbehør:
- flæskesvær
- Flæskesvær:
- Skær evt. sværen af kødet, og steg dem sprøde i en 175 grader varm ovn ca. 45 min. De kan også købes færdigstegte.
- Skær kødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Dup kødternene tørre med køkkenrulle. Brun dem i smør og olie. Tilsæt hakket løg, og steg nogle minutter.
- Krydr med salt og karry. Drys med mel, og lad det opsuge fedtstoffet. Hæld bouillon eller vand i gryden, og læg låg på. Skru ned til svag varme, og kog 30 min., til kødet er mørt.
- Steg tern af peberfrugt på en tør pande, og kom dem i gryden. Kog nogle minutter. Smag sovsen til med salt og karry. Put rejerne i den kogende, varme ret. Lad dem trække i retten et par minutter før servering.
- Krydret rispilaf:
- Steg finthakket løg klart i smør. Tilsæt risene, og steg dem klare ved svag varme.
- Put vand, salt og hele krydderier i risblandingen. Kog ved svag varme under låg som angivet på emballagen.
- Servér det rygende varme svinekød og rejer med karrysovs og krydret rispilaf.