koteletter

Svinekoteletter med rodfrugter og timian

Har du grillen fremme kan koteletterne sagtens smides på den. Spæde gulerødder og nye rødbeder smager fantastisk - både lune, men også revet som råkost.

4

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter med skaft à 200 g
  • Salt, peber
  • Lidt frisk timian eller rosmarin
  • 2 tsk olie
  • Rodfrugtsalat:
  • Ca. 1 kg blandede rodfrugter i mundrette stykker
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk soja
  • 1 spsk reven ingefær
  • 1 spsk rapsolie
  • Evt. lidt æbleeddike
  • Bredbladet persille
  • Timian
  • Tilbehør: 300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Kom rodfrugterne i en skål. Rør honning, sojasauce, ingefær og olie med lidt salt og peber, og vend rodfrugterne med blandingen.
  2. Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir, således de ligger i ét lag, og bag dem gyldne og møre ved 225° 20-30 minutter. Vend rodfrugterne med et par stænk æbleeddike, persille og timian samt evt. yderligere salt og peber.
  3. Dup kødet tørt. Krydr med salt, peber og timian eller rosmarin − evt. begge dele.
  4. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Dæmp varmen og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Spis godt fuldkornsbrød til.
  5. Energi pr. person: 590 kcal., fedt 20%, protein 36%, kulhydrat 44%