Svinekoteletter med rodfrugter og timian
Har du grillen fremme kan koteletterne sagtens smides på den. Spæde gulerødder og nye rødbeder smager fantastisk - både lune, men også revet som råkost.
4
Ingredienser
- 4 svinekoteletter med skaft à 200 g
- Salt, peber
- Lidt frisk timian eller rosmarin
- 2 tsk olie
- Rodfrugtsalat:
- Ca. 1 kg blandede rodfrugter i mundrette stykker
- 1 spsk honning
- 3 spsk soja
- 1 spsk reven ingefær
- 1 spsk rapsolie
- Evt. lidt æbleeddike
- Bredbladet persille
- Timian
- Tilbehør: 300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du:
- Kom rodfrugterne i en skål. Rør honning, sojasauce, ingefær og olie med lidt salt og peber, og vend rodfrugterne med blandingen.
- Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir, således de ligger i ét lag, og bag dem gyldne og møre ved 225° 20-30 minutter. Vend rodfrugterne med et par stænk æbleeddike, persille og timian samt evt. yderligere salt og peber.
- Dup kødet tørt. Krydr med salt, peber og timian eller rosmarin − evt. begge dele.
- Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Dæmp varmen og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Spis godt fuldkornsbrød til.
- Energi pr. person: 590 kcal., fedt 20%, protein 36%, kulhydrat 44%