Syltede figner med stjerneanis

Syltede figner med stjerneanis

Ingredienser

  • 300 g tørrede figner
  • 2 dl vand
  • 250 g sukker
  • saft af 1 citron
  • 2 stjerneanis
  • 2 dl sauterne (sød dessertvin) el. portvin

Sådan laver du syltede figner med stjerneanis

  1. Læg fignerne i blød i vand 12 timer.
  2. Skær evt. stilkene af fignerne, da de godt kan være lidt hårde. Bring figner og vand i kog i en gryde sammen med sukker, citronsaft og stjerneanis. kog det ca. 10 min. uden låg. tag gryden fra varmen, og rør sauternen i. fjern evt. stjerneanis, så smagen ikke bliver for kraftig.
  3. Kom de syltede figner i et rent, skoldet glas, og luk til. opbevar glasset i køleskab, så kan fignerne snildt holde sig 3-4 dage.