Syltede rødbeder med balsamico
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 1 l)
- 1 kg små runde rødbeder
- 1/2 l æbleeddike
- 1 dl balsamico
- 300 g rørsukker
- 1 tsk salt
- 3 stk. hel allehånde
- 3 stk. hel sort peber
- evt. konserveringsmiddel
- Vask rødbederne og kog dem i letsaltet vand ca. 25 min. Hæld vandet fra rødbederne og læg dem i iskoldt vand.
- Smut skrællen af dem og fordel dem i rengjorte, skoldede glas.
- Giv æbleeddike, balsamico, sukker, salt, og krydderier et opkog og hæld det over rødbederne.
- Luk glassene til og opbevar dem et mørkt og køligt sted.
- Server rødbederne som tilbehør eller brug dem i salater.