T-bonesteak med tomatchutney
En saftig klassiker med sund salat
4
Ingredienser
- 2 T-bonesteaks a ca. 500 g
- olivenolie til pensling
- salt, groft stødt peber
- Raw courgettesalat:
- 2 courgetter
- 25 g fintstrimlede soltørrede tomater
- 1 udkernet, fintsnittet chili
- 1 spsk reven skal af økologisk citron
- 1 håndfuld persille eller mikrosalater
- 1 spsk olivenolie, gerne citronolivenolie
- 25 g ristede pinjekerner
- 1 dl tomat-appelsin-chutney med chili
- Bruschetta:
- 300 g fuldkornsbrød i skiver
- 1-2 fed hvidløg
- hakket persille
Sådan gør du:
- Pensl kødet med olie, og drys salt og peber på. Grill kødet over gode gløder i ca. 5-7 minutter på hver side. Lad kødet trække i 5 minutter, før det skæres ud.
- Skær courgetterne midt over, og høvl dem i lange tynde strimler, der blandes med de øvrige ingredienser. Grill brødskiverne, gnid dem med overskåret hvidløg, og drys gerne med lidt hakket persille. Server kødet med tomatchutney, salat og bruschetta.
- Energi pr. person: 450 kcal, fedt 29%, protein 32%, kulhydrat 39%