Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

Prøv den lækre pasta med blåmuslinger og få aftensmad på 15 minutter.

4 personer

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 5 spsk. olie
  • 1 skalotteløg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 kg blåmuslinger, renset
  • 2 dl hvidhvin
  • ½ kg små søde tomater, skåret i halve
  • salt og peber fra kværn
  • 1 stort bundt basilikum

Sådan gør du

  1. Kog pastaen al dente med salt og 1 spsk. olie.
  2. Kom 4 spsk. olie i en stor gryde, og svits løg og hvidløg gyldne. Læg muslingerne ved, og rør rundt. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge op.
  3. Læg låg på, og giv muslingerne hård varme i fem minutter. Tag låget af, og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  4. Kom tomaterne ved, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber, og server i dybe tallerkener med en skefuld pasta og masser af frisk basilikum.
  5. Sæt gryden på bordet, så man også kan nippe flere muslinger direkte fra gryden.

Kog perfekt pasta

  • Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
  • Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden. • Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
  • • Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
  • • Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.