Aftensmad på 10 minutter: Pasta med citron & timian

Aftensmad på 10 minutter: Pasta med citron & timian

Citron og timian er altid en perfekt kombination og denne lækre pastaret er endda færdig på 10 minutter.

4 personer

Total:10 minutter

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle (båndpasta)
  • ½ dl jomfruolivenolie
  • 100 g friskrevet parmesan
  • 1 spsk. frisk citrontimian
  • saft fra to citroner og en lime
  • salt og peber fra kværn

Sådan gør du

  1. Kog pastaen al dente.
  2. Kom de øvrige ingredienser i en stor skål.
  3. Sigt pastaen, og kom den i skålen. Vend rundt og server med det samme.

Kog perfekt pasta

  • Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
  • Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
  • Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
  • Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
  • Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.