Opskrift på tallerken med skaldyr

Tallerken med skaldyr

4

Ingredienser

  • 1 glas lakserogn
  • 12 kammuslinger uden rogn
  • smør til stegning
  • 12 kæmperejer
  • ¼ rød chili
  • 1 finthakket hvidløg
  • 1 stort stykke frisk laks
  • saft en lime
  • fem centimeter friskrevet ingefær
  • 1/2 bundt dild
  • 1/2 bundt basilikum
  • 1/2 bundt brøndkarse
  • eller andre krydderurter, som du elsker!
  • Dressing:
  • 3 spsk olivenolie
  • saft af 1/2 citron
  • lidt havsalt.
  • Aïoli
  • 1 helt æg, gerne pasteuriseret
  • lidt havsalt
  • 4-5 dl jomfruolivenolie olie
  • 1 finthakket hvidløg.

Sådan gør du

  1. Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med saltet. Tilsæt olien dråbevis i starten, mens du rører grundigt til olien er absorberet og mayonnaisen begynder at tykne. Tilsæt derefter olien i større og større slatter, indtil du har en let og luftig mayonnaise. Smag mayonnaisen til med en masse finthakket hvidløg.
  2. Steg kammuslingerne hårdt i smør i ca. 20 sek. på hver side
  3. Steg tigerrejerne i smør med hvidløg og chili til de er fint lyserøde. Tag rejerne af panden.
  4. Skær laksen i tynde skiver og mariner den med limesaft, ingefær og lidt salt.
  5. Bland de grofthakkede krydderurter og hæld dressingen over.
  6. Arranger det hele på en tallerken.