Tapastallerken
Næringsindhold
- Energi pr. person:380 Kcal
- Fedt:18 %
- Protein:34 %
- Kulhydrat:48 %
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- Jomfruhummerhaler på spyd
- 16 store jomfruhummerhaler eller kinarejer
- 1 tsk olivenolie
- salt, peber.
- Mynte-lime dip:
- 1 dl limesaft
- 1 lille, udkernet, finthakket rød chili
- 2 fed knust hvidløg
- 1 spsk rørsukker
- 1 spsk fishsauce
- 1 spsk majsolie
- 2-3 blade frisk hakket mynte
- salt.
- Sommerdrink à la sangria.
- 200 g små jordbær
- 1 skoleagurk eller ¼ alm. agurk
- kød af en halv cantaloupe-melon
- ¼ vandmelon
- 1-2 hakkede lime
- 1 liter Tonicvand, Cider eller Ginger ale.
- Portebellosvampe med flagesalt og hvidløg
- 8 portebellosvampe
- 1 tsk olivenolie
- 1-2 fed hakket hvidløg
- flaget havsalt
- friske timiankviste
- 300 g ciabattabrød.
- Grønne asparges med parmaskine
- 8 grønne asparges
- 1 tsk olivenolie
- 8 tynde skiver parmaskinke.
- Gnid aspargesene med olie og sno skinkeskiverne omkring.
- Grill aspargesene over gode gløder 2-3 minutter på hver side.
- Jomfruhummerhaler på spyd
- Vend hummerhalerne med olie, salt og peber og fordel dem på 4 træspyd.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og brug evt. limeskallerne til at servere saucen i.
- Grill hummerhalerne over gode gløder et par minutter på hver side.
- Servering: Fordel hummerspyd med dip, asparges og svampe på tallerkener og servér med lunt ciabattabrød.
- Portebellosvampe med flagesalt og hvidløg
- Skær svampene fri for det øverste af stilken og pensl dem med olie.
- Bland hvidløg og salt, fordel blandingen i svampene sammen med lidt timian og grill svampene 2-3 minutter på hver side.
- Sommerdrink à la sangria
- Fyld en stor glaskande med frugt, bær og lidt perlende væske –
- og servér som drink før maden.