Tarte flambée med rucola
4
Ingredienser
- 2 dl vand, fingervarmt
- 10 g gær
- 1 tsk salt
- 400 g hvid hvede
- 200 g lufttørret skinke, skåret i tern (du kan også bruge mager bacon)
- 4 løg, ca. 220 g
- 3 kvist timian
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- 8 spsk cremefraiche 38 %
- 200 g rucola
- 4 spsk kirsebæreddike
- 1 tsk salt
- 6 spsk olivenolie.
Sådan gør du
- Bland vand med gær og salt og tilsæt hvedemel. Hold lidt igen, til du kan fornemme, om dejen skal have alt melet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i skålen med et fugtigt klæde over i en halv time.
- Rist skinken over middelvarme på en stegepande uden fedtstof. Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver. Skyl timian og hak det fint. Pil og hak hvidløgene og kom det hele op på panden sammen med skinken. Hvis skinken er meget mager, kan du tilsætte en smule olivenolie. lad blandingen simre i 10 minutter og husk at røre ind imellem. Køl blandingen af og tilsæt æg og cremefraiche.
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og skær dejen i cirkler, der er 12 centimeter i diameter. Brug eventuelt en underkop som skabelon. Læg dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg skinkefyldet ovenpå og bag tærterne i 10-15 minutter på 220 grader – de skal være lysebrune og sprøde.
- Lige inden servering pisker du kirsebæreddike sammen med salt og olivenolie og vender rucolasalaten heri.