Tærte med gulerod og rødbede

Tærte med gulerod og rødbede

En farverig og lækker tærte.

4-6 portioner

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 pakke tærtedej (250 g)
  • 250 g gulerødder
  • 250 g rødbeder
  • 1 spsk farin
  • 1 spsk citronsaft
  • 25 g smør
  • 21/2 dl vand
  • salt og peber
  • 2-3 æg
  • citronskal og persille

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Læg tærtedejen i en form, prik den med en gaffel og forbag den ca. 15 min.
  3. Skær de skrællede grønsager i tynde strimler eller riv dem groft.
  4. Smelt farin, citronsaft og smør i en gryde og tilsæt grønsagerne. Vend dem godt rundt og tilsæt vand, salt og peber. Lad det simre 5 min. og hæld det i en skål til afkøling.
  5. Pisk æggene sammen og vend dem i grønsagerne. Fyld det i tærtebunden og bag tærten ved 200 grader i ca. 25 min.
  6. Drys med fintrevet citronskal og hakket persille ved servering.