Tærte med gulerod og rødbede
En farverig og lækker tærte.
4-6 portioner
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 pakke tærtedej (250 g)
- 250 g gulerødder
- 250 g rødbeder
- 1 spsk farin
- 1 spsk citronsaft
- 25 g smør
- 21/2 dl vand
- salt og peber
- 2-3 æg
- citronskal og persille
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg tærtedejen i en form, prik den med en gaffel og forbag den ca. 15 min.
- Skær de skrællede grønsager i tynde strimler eller riv dem groft.
- Smelt farin, citronsaft og smør i en gryde og tilsæt grønsagerne. Vend dem godt rundt og tilsæt vand, salt og peber. Lad det simre 5 min. og hæld det i en skål til afkøling.
- Pisk æggene sammen og vend dem i grønsagerne. Fyld det i tærtebunden og bag tærten ved 200 grader i ca. 25 min.
- Drys med fintrevet citronskal og hakket persille ved servering.