Tærte med kartofler og timian

Tærte med kartofler og timian

Vælg de bedste kartofler, gerne nye, du kan få til tærten, så bliver den både smuk og lækker. Giv en frisk, grøn salat som tilbehør.

1 stk.

Ingredienser

  • 100 g mel
  • 50 g durummel
  • 100 g smør, salt
  • 1 æggeblomme
  • 200 g blød fårefeta (ægte)
  • 2 æg, 1 dl mælk
  • frisk timian
  • ca. 300 g kogte kartofler i tern
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 50 g hasselnødder

  1. Kør de to slags mel sammen med smør,salt og æggeblommer i foodprocessoren.Fordel dejen i en 18 cm’s tærteform, lægden i en plastpose, og stil formen køligt imindst en time.
  2. Rør den smuldrede feta med æg, mælkog timian. Vend kartoffelternene i olie.
  3. Tænd ovnen, læg nødderne derind, indtilhinderne sprækker – ca. 5 min. Tag demud, køl af, og gnid det meste af hindernebort.
  4. Prik tærtebunden med en gaffel. Bredkartofler og nødder ud i formen, og hældostemassen over fyldet.
  5. Bag tærten ved 180 gr. ca. 40 min.