Tærte med kartofler og timian
Vælg de bedste kartofler, gerne nye, du kan få til tærten, så bliver den både smuk og lækker. Giv en frisk, grøn salat som tilbehør.
1 stk.
Ingredienser
- 100 g mel
- 50 g durummel
- 100 g smør, salt
- 1 æggeblomme
- 200 g blød fårefeta (ægte)
- 2 æg, 1 dl mælk
- frisk timian
- ca. 300 g kogte kartofler i tern
- 3-4 spsk. olivenolie
- 50 g hasselnødder
- Kør de to slags mel sammen med smør,salt og æggeblommer i foodprocessoren.Fordel dejen i en 18 cm’s tærteform, lægden i en plastpose, og stil formen køligt imindst en time.
- Rør den smuldrede feta med æg, mælkog timian. Vend kartoffelternene i olie.
- Tænd ovnen, læg nødderne derind, indtilhinderne sprækker – ca. 5 min. Tag demud, køl af, og gnid det meste af hindernebort.
- Prik tærtebunden med en gaffel. Bredkartofler og nødder ud i formen, og hældostemassen over fyldet.
- Bag tærten ved 180 gr. ca. 40 min.