Tærte med kylling, bacon og asparges

Tærte med kylling, bacon og asparges

(4 pers.)

Tærte med kyling, bacon og asparges

  • Dej:
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • ½ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 400 g grønne asparges
  • 2 sommerløg
  • 50 g bacon i små tern
  • 1 spks. olie
  • 3 æg
  • ½ dl mælk
  • ¾ tsk. salt
  • peber
  • 100 g reven mild ost f.eks. emmentaler eller gruyere
  • 300 g kogt eller stegt kyllingekød i små tern
  • evt. 1 sammenpisket æggehvide til pensling

Sådan laver du tærte med kyling, bacon og asparges

  1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i de to slags mel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
  2. Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel over, og udrul dejen med en kagerulle. Smør en tærteform, og kom dejen i formen. Tryk dejen ud, og lav en pæn kant. Lad dejen gå 2-3 mm op over formens kant. Forbag tærten 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Skær eller knæk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm stykker. Snit løgene i både. Svits først bacontern i olie et par min. Kom asparges og løg i, og svits det med et par min.
  4. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Vend ost, kyllingekød og grønsags- baconblanding i. Fordel massen i tærteformen. Bag tærten ca. 40-45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til den er gennembagt og gylden.