Tærte med rygeost og dild
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/bagetid: 1 time
- Ikke fryse-egnet
- (1 tærte til 6-8 personer)
- 200 g hvedemel (gerne 1/3 rugmel eller durum)
- 125 g smør (koldt)
- 3/4 tsk salt
- 3 spsk vand (koldt)
- 1 tsk eddike
- 1 rødløg (finthakket)
- 1 spsk olivenolie
- 1 sommerkål (eller spidskål, fintsnittet)
- 1 bdt dild (fintsnittet)
- 175 g rygeost
- 2 æg
- 1 dl mælk (eller fløde)
- 1-2 tsk dijonsennep
- salt og peber
- Forbagt tærtedej: Hak smør og mel sammen i en foodprocessor.
- Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vand og eddike – den skal ikke æltes.
- Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i min. 1 time. Rul dejen ud, læg den i den/de ønskede forme og prik med en gaffel.
- Før du kommer den i ovnen, så læg et stykke bagepapir eller stanniol på dejen og fyld op med tørrede bønner eller ris. Så undgår man, at bunden hæver op, og kanten skrider ned.
- Forbag tærtebundene ved 200 grader i 10-15 min.
- Når de er færdige, skrues ovnen ned på 180 grader.
- Steg rødløgene bløde og blanke i en sauterpande med olie. Tilsæt kålen og steg under omrøring, til den akkurat falder sammen.
- Tag det af varmen og tilsæt dild, salt og peber. Blend rygeost, æg og mælk eller fløde sammen og krydr med sennep og peber.
- Vend kålblandingen med rygeostecremen og fordél det i tærtebunden.
- Bag tærten midt i ovnen, til fyldet er stivnet – ca. 35 min. Servér tærten varm, lun eller afkølet som selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fisk.