Tærte med rygeost og dild

Tærte med rygeost og dild

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • (1 tærte til 6-8 personer)
  • 200 g hvedemel (gerne 1/3 rugmel eller durum)
  • 125 g smør (koldt)
  • 3/4 tsk salt
  • 3 spsk vand (koldt)
  • 1 tsk eddike
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 sommerkål (eller spidskål, fintsnittet)
  • 1 bdt dild (fintsnittet)
  • 175 g rygeost
  • 2 æg
  • 1 dl mælk (eller fløde)
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • salt og peber

  1. Forbagt tærtedej: Hak smør og mel sammen i en foodprocessor.
  2. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vand og eddike – den skal ikke æltes.
  3. Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i min. 1 time. Rul dejen ud, læg den i den/de ønskede forme og prik med en gaffel.
  4. Før du kommer den i ovnen, så læg et stykke bagepapir eller stanniol på dejen og fyld op med tørrede bønner eller ris. Så undgår man, at bunden hæver op, og kanten skrider ned.
  5. Forbag tærtebundene ved 200 grader i 10-15 min.
  6. Når de er færdige, skrues ovnen ned på 180 grader.
  7. Steg rødløgene bløde og blanke i en sauterpande med olie. Tilsæt kålen og steg under omrøring, til den akkurat falder sammen.
  8. Tag det af varmen og tilsæt dild, salt og peber. Blend rygeost, æg og mælk eller fløde sammen og krydr med sennep og peber.
  9. Vend kålblandingen med rygeostecremen og fordél det i tærtebunden.
  10. Bag tærten midt i ovnen, til fyldet er stivnet – ca. 35 min. Servér tærten varm, lun eller afkølet som selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fisk.