Tarte tartin

Tarte tartin

6-8 personer

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • korn af ½ vaniljestang
  • 1 æggeblomme
  • evt. 1 spsk. kold vand
  • Fyld:
  • 700 g faste æbler, gerne
  • syrlige
  • 75 g sukker
  • 50 g smør
  • Tilbehør:
  • flødeskum eller vaniljeis

  1. Smuldr smørret i melet, ogtilsæt flormelis og vaniljekorn.Saml dejen med æggeblommeog evt. vand. Pak dejen i plastfilm,og lad den hvile i køleskabi ca. 30 min.
  2. Skræl æblerne, og skær demi både.
  3. Smelt sukkeret til lys karamelpå en stålpande. Tilsæt 50g af smørret. Kom æblerne påpanden, og vend dem rundt,til de er gyldne. Smør en rundbageform (20 cm i diameter)med resten af smørret. Her harvi bagt kagen i Eva Trios silikoneform– den er nem at brugetil denne kage. Fordel æblerne iformen, de skal ligge tæt.
  4. Rul dejen ud, så den er ca.22 cm i diameter. Læg den overæblerne, og pres den forsigtigned langs formens kant. Stiknogle små huller i dejlåget.
  5. Bag kagen ved 180 gr. ica. ½ time, til låget er gyldent.
  6. Lad kagen afkøle 10-15 min.Det er vigtigt, da karamellen ellersvil løbe ud. Læg et låg elleret fad over formen. Vend kagenrundt, så æblerne kommerøverst. Server kagen lun medflødeskum eller vaniljeis til.