Tærte: Tomattærte med porre og pinjekerner
4
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 125 g smør
- 250 g fuldkornsmel
- 1 æg
- 3 spsk koldt vand
- havsalt
- Fyld
- 8 tomater, gerne san marzano
- 1 porre
- 2 æg
- 100 g feta
- 150 g pinjekerner
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- havsalt
- ½ bundt kruspersille
Sådan laver du tærten
- Smuldr det bløde smør med melet. Kom æg og vand i og saml dejen. Stil den koldt i en times tid. Rul den derefter ud og placer den i en tærteform. Læg de skiveskårne tomater og porrer ovenpå tærten. Bland æg med feta og kom pinjekerner, hvidløg, olivenolie, havsalt og persille i. Hæld blandingen over tomaterne og porrerne, og kom tærten i ovnen i ca 35 min. på 180 grader.