Opskrift på tomattærte med porre og pinjekerner

Tærte: Tomattærte med porre og pinjekerner

4

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 250 g fuldkornsmel
  • 1 æg
  • 3 spsk koldt vand
  • havsalt
  • Fyld
  • 8 tomater, gerne san marzano
  • 1 porre
  • 2 æg
  • 100 g feta
  • 150 g pinjekerner
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • havsalt
  • ½ bundt kruspersille

Sådan laver du tærten

  1. Smuldr det bløde smør med melet. Kom æg og vand i og saml dejen. Stil den koldt i en times tid. Rul den derefter ud og placer den i en tærteform. Læg de skiveskårne tomater og porrer ovenpå tærten. Bland æg med feta og kom pinjekerner, hvidløg, olivenolie, havsalt og persille i. Hæld blandingen over tomaterne og porrerne, og kom tærten i ovnen i ca 35 min. på 180 grader.