Tarteletter med rejer, ærter og dild

Tarteletter med rejer, ærter og dild

En god gammel klassiker fra mormors køkken, der vækker jubel til hverdag såvel som til fester.

6 personer

Ingredienser

  • 1½ dl bouillon
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 1½ dl piskefløde
  • 2-3 spsk. hakket dild
  • salt, peber
  • ½ tsk. sukker
  • 200 g ekstra store grønlandske rejer, optøede
  • 100 g ekstra fine ærter fra frost
  • 6 tarteletter
  • Pynt:
  • dild og citronskiver

  1. Bring bouillon og hvidvin i kog. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i. Kog kort igennem. Smag til med dild, salt, peber og sukker. Kom rejer og ærter i, og varm dem højst 1 min. Du kan også varme ærterne i saucen og pynte med kolde rejer.
  2. Varm tarteletterne i ovnen.
  3. Fyld tarteletterne med stuvningen. Pynt med dild og citronskiver.