tærte

Tærter med courgette

Lynhurtig hverdagsmad med masser af smag og få kalorier.

4

Ingredienser

  • 1 pakke fillodej 120 g (2 ruller a 60 g)
  • olie til pensling
  • 1 courgette i papirtynde skiver
  • 100 g parmaskinke i tynde skiver
  • salt, peber
  • 40 g reven parmesanost
  • ærteskud, basilikum eller kørvel til pynt
  • MARINEREDE BØNNER:
  • 300 grønne bønner
  • 2 spsk lys vineddike
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Tag én rulle af fillodejen, fold den ud til 4 ark, som lægges oven på hinanden. Pensl med lidt olie mellem hvert lag. Skær dejen i 4 stykker, buk kanten ind hele vejen rundt og læg tynde skiver courgette og skinkestykker på hvert stykke dej. Drys lidt salt og peber på, drys reven parmesan over og bag tærterne gyldne i ovnen ved 200° i ca. 6 min. Pas på, de bliver hurtigt færdigbagte! Gentag processen med den anden rulle dej. Kog, afdryp og vend bønnerne med den sammenpiskede marinade og server bønnerne til tærterne, der drysses med lidt kryddergrønt − her er frit valg.
  2. Energi pr. person: 250 kcal, fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%