Weekendguf: Hjemmelavet nutella

Weekendguf: Hjemmelavet nutella

Nødder, chokolade og fløde bliver til den lækreste, hjemmelavede nøddecreme, som er svær at gemme længe.

Den oprindelige nutella blev opfundet i Italien i 1945 af Pietro Ferrero, der havde et konditori i Alba. Siden er det blevet en verdensomspændende virksomhed under navnte Ferrero. Så laver du din egen nutella:

1 stort glas

100 g hasselnødder

2 dl piskefløde

50 g mørk chokolade af god kvalitet

150 g flødechokolade

1 spsk Cointreau, kan udelades

25 g smør.

Tænd ovnen på 180 grader. Læg nødderne på en bageplade med bagepapir, og rist nødderne i ovnen, til de er gyldne, ca. 10-15 min.

Tag nødderne ud, og nulr skallerne af med hænderne. Kom nødderne i en foodprocessor eller hak dem fint med en kniv.

Kom fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hak de to slags chokolader, og kom dem i en skål. Hæld fløden over, og rør godt, til al chokoladen er smeltet. Kom Cointreau i. Pisk smør i, og vend til sidst hasselnødderne i. Kom i et rengjort glas med låg og stil på køl.

Servér på nybagte boller.

Tag nutellaen ud et stykke tid før den skal spises, så den er smørbar.