Opskrift på thai beef salad

Thai beef-salad

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    19 %
  • Protein:
    30 %
  • Kulhydrat:
    51 %

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 2 store bøffer af oksefilet a 200 g
  • 1 spsk groft stødt sort peber
  • 1 tsk groft stødt koriander
  • 1 tsk havsalt
  • 2 tsk olie
  • 100 g grønne asparges
  • 1 skrællet, flækket, udkernet agurk
  • 1 bdt snittede forårsløg
  • 2 små fintsnittede pak choi
  • 1 håndfuld af henholdsvis thai-basilikum mynte og koriander.
  • 300 g kogte ægnudler.
  • Lime-dressing:
  • 15 g rørsukker
  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk fishsauce
  • 2 udkernede, finthakkede chili
  • 1 fed knust hvidløg.

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt. Bland peberkorn, koriander og salt, og gnid kødet godt med blandingen før det grilles eller steges i olie 3-5 min. på hver side alt efter, hvor stegt det ønskes. Grill eller steg aspargesene med de sidste 3-4 min.
  2. Bland grøntsager og krydderurter. Rør dressingen sammen, husk at være opmærksom på, at sukkeret bliver helt opløst, og smag til.
  3. Skær kødet i skiver, anret det med salaten og dryp dressing hen over.

Tip

Både nudler og dressing kan sagtens laves dagen inden.