Thai fiskefrikadeller og lækker rød kokos-cashewcurry
Thai fiskedeller - eller thai fish cakes - smager skønt. Få opskriften her, hvor vi har blandet fiskefarsen med en rød karrypasta, der giver en herlig krydret smag med masser af nuancer. Vi bruger en hjemmelavet, men du kan selvfølgelig også sagtens benytte dig af en færdigkøbt.
4 personer
Ingredienser
Thai fiskefrikadeller / fishcakes - Fiskefars:
- 500 g torsk, lys- eller mørksej
- 2 spsk. rød karrypasta (se evt. opskrift på en hjemmelavet herunder i faktaboks)
- 2 spsk. friskreven ingefær
- 2 spsk. fishsauce
- 2 spsk. sojasauce
- 2 æg
- 4 hakkede forårsløg
- 2 spsk. majsstivelse
- Olie til stegning
Rød kokos-cashewcurry:
- 2 løg
- 4 æggestore skrællede kartofler
- 2 spsk. olie
- 2-3 spsk. rød karrypasta (se evt. opskrift på en hjemmelavet herunder)
- 2 dl bouillon
- 1 ds. kokosmælk 18 %
- 1 dl usaltede cashewnødder, finthakkede
- 4 spsk. lime- eller citronsaft
- 1 spsk. sukker
- 4 spsk. fishsauce eller sojasauce
Pynt:
- frisk koriander
- evt. chiliskiver
- lidt ekstra cashewnødder
Tilbehør:
- jasminris
- sød chilisauce
Tilbehør:
- mangokød i tern
- snittet iceberg
- tynde gulerodsstave
- limesaft
Sådan gør du
- Fiskefars: Skær fisken i mindre stykker. Kom dem i en foodprocessor, og miks dem med de øvrige ingredienser til fiskefarsen.
- Form små fiskefrikadeller, og steg dem gyldne i olie på en stegepande.
- Rød kokos-cashewcurry: Hak løgene og skær kartoflerne i tern.
- Varm olien op i en wok eller stegegryde og rist currypaste heri ca. 1 min.
- Kom løg og kartofler i og lynsteg det kort. Kom bouillonen i og kog op. Kom kokosmælk og de øvrige ingredienser i. Kog op og lad retten simre under låg ca. 10 min. Rør jævnligt.
- Kom fiskefrikadellerne i saucen og varm dem kort igennem, eller server tingene hver for sig sammen med det foreslåede tilbehør. Pynt med koriander, evt. chiliskiver og cashewnødder.