asiatiske fiskefrikadeller tilbehør

Thai fiskefrikadeller og lækker rød kokos-cashewcurry

Thai fiskedeller - eller thai fish cakes - smager skønt. Få opskriften her, hvor vi har blandet fiskefarsen med en rød karrypasta, der giver en herlig krydret smag med masser af nuancer. Vi bruger en hjemmelavet, men du kan selvfølgelig også sagtens benytte dig af en færdigkøbt.

4 personer

Ingredienser

Thai fiskefrikadeller / fishcakes - Fiskefars:

  • 500 g torsk, lys- eller mørksej
  • 2 spsk. rød karrypasta (se evt. opskrift på en hjemmelavet herunder i faktaboks)
  • 2 spsk. friskreven ingefær
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 æg
  • 4 hakkede forårsløg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Olie til stegning

Rød kokos-cashewcurry:

  • 2 løg
  • 4 æggestore skrællede kartofler
  • 2 spsk. olie
  • 2-3 spsk. rød karrypasta (se evt. opskrift på en hjemmelavet herunder)
  • 2 dl bouillon
  • 1 ds. kokosmælk 18 %
  • 1 dl usaltede cashewnødder, finthakkede
  • 4 spsk. lime- eller citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 4 spsk. fishsauce eller sojasauce

Pynt:

  • frisk koriander
  • evt. chiliskiver
  • lidt ekstra cashewnødder

Tilbehør:

  • jasminris
  • sød chilisauce

Tilbehør:

  • mangokød i tern
  • snittet iceberg
  • tynde gulerodsstave
  • limesaft

Sådan gør du

  1. Fiskefars: Skær fisken i mindre stykker. Kom dem i en foodprocessor, og miks dem med de øvrige ingredienser til fiskefarsen.
  2. Form små fiskefrikadeller, og steg dem gyldne i olie på en stegepande.
  3. Rød kokos-cashewcurry: Hak løgene og skær kartoflerne i tern.
  4. Varm olien op i en wok eller stegegryde og rist currypaste heri ca. 1 min.
  5. Kom løg og kartofler i og lynsteg det kort. Kom bouillonen i og kog op. Kom kokosmælk og de øvrige ingredienser i. Kog op og lad retten simre under låg ca. 10 min. Rør jævnligt.
  6. Kom fiskefrikadellerne i saucen og varm dem kort igennem, eller server tingene hver for sig sammen med det foreslåede tilbehør. Pynt med koriander, evt. chiliskiver og cashewnødder.

Hjemmelavet rød karrypasta opskrift:

Ingredienser til currypaste:

  • 2 store aflange røde, milde chilier*
  • 2 små røde thai chilier
  • 1 stængel citrongræs (brug kun den nederste hvide del, som skæres i små tern)
  • 1 skalotteløg i små tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • ½ tsk. hel eller stødt spidskommen
  • 3 grønne kardemommekapsler, brug kun de små sorte frø fra skallerne eller ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. sorte peberkorn eller ¼ tsk. stødt
  • 1 tsk. salt
  • 2-3 spsk. olie f.eks. solsikkeolie

Opskrift på rød karrypasta - Sådan gør du: 

  1. Udblød de store chilier i kogende vand 10 min. Afdryp dem. Fjern stilke og kerner og skær dem i mindre stykker.
  2. Rist de små chilier og de tørrede krydderier i en wok eller på en stegepande 1 min. Kom dem i en morter sammen med de store chilier. Mort det til en pasta.
  3. Tilsæt salt og olie og mort det med til en jævn pasta. Du kan også bruge en minihakker og findele det hele heri.
  4. Opbevar currypaste i et tætsluttende glas i køleskabet. Den kan holde sig et par dage. 

*TIP: Hvis du vil have din currypaste mildere, kan du brug ½ lille rød peberfrugt, i stedet for de to store chilier.

red currypaste opskrift.jpgKarrypasta kan bruges i et væld af asiatiske retter. Opbevar den i et tætsluttende glas på køl. (Foto: Getty Images)