Ingredienser til currypaste:
- 2 store aflange røde, milde chilier*
- 2 små røde thai chilier
- 1 stængel citrongræs (brug kun den nederste hvide del, som skæres i små tern)
- 1 skalotteløg i små tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- ½ tsk. hel eller stødt spidskommen
- 3 grønne kardemommekapsler, brug kun de små sorte frø fra skallerne eller ½ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. sorte peberkorn eller ¼ tsk. stødt
- 1 tsk. salt
- 2-3 spsk. olie f.eks. solsikkeolie
Opskrift på rød karrypasta - Sådan gør du:
- Udblød de store chilier i kogende vand 10 min. Afdryp dem. Fjern stilke og kerner og skær dem i mindre stykker.
- Rist de små chilier og de tørrede krydderier i en wok eller på en stegepande 1 min. Kom dem i en morter sammen med de store chilier. Mort det til en pasta.
- Tilsæt salt og olie og mort det med til en jævn pasta. Du kan også bruge en minihakker og findele det hele heri.
- Opbevar currypaste i et tætsluttende glas i køleskabet. Den kan holde sig et par dage.
*TIP: Hvis du vil have din currypaste mildere, kan du brug ½ lille rød peberfrugt, i stedet for de to store chilier.
Karrypasta kan bruges i et væld af asiatiske retter. Opbevar den i et tætsluttende glas på køl. (Foto: Getty Images)