Thaigryde med havtaske
En klassisk thaigryde med helt ny smag. Nu med havtaske og rosenkål.
4
Ingredienser
- 3 stænglercitrongræs
- 1 tomme stykke ingefær
- 1 tomme stykke galangarod
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 10 limeblade
- 2 spsk neutral olie
- 3 stjerneanis
- 2 spsk rejepasta
- 500 g rosenkål
- 500 g havtaskefilet
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk Fish Sauce
- 2 tsk maizena
- 50 g ristede cashewnnødder
- frisk chili og koriander
Sådan laver du thaigryde
- 1. Pil de yderste grove blade af citrongræsstænglerne, og hak den hvide del fint. Kasser den grønne ende. Hak ingefær, galangarod, hvidløg, chili og limeblade fint. Varm olien i en gryde og kom de friskhakkede krydderier i. Tilsæt stjerneanis og rejepasta og steg i 2 min.
- 2 Gør rosenkål klar: fjern de yderste blade og skær det nederste af stokken af. Del hvert rosenkål i halve. Skær fisken i grove stykker.
- 3.Hæld kokosmælken i og derefter Fish Sauce. Jævn saucen med Maizena rørt op i en smule vand. Tilsæt fisk og rosenkål. Lad retten simre i 5-8 min til fisken er gennemvarm. Smag saucen til med salt eller ekstra Fish Sauce.
- 4. Servér med cashewnødder, friskhakket chili og korianderblade.