Timianfrikadeller
7
Ingredienser
- 500 g hakket kalve og
- flæskesmåkød
- 1 hakket løg
- 1 lille skrællet, udkernet,
- finthakket coxorangeæble
- 1 spsk timianblade
- salt, friskkværnet peber
- 1 lille æg
- 25 g hvedemel
- ½ dl mælk
- smør og olie eller evt. andefedt
- til stegning.
- Mangochutney:
- Kødet af 2 faste mangoer
- (ikke for modne)
- 1 spsk majsolie, eller anden
- vegetabilsk olie
- 2 udkernede, finthakkede røde
- chilier
- 1 tsk gule sennepsfrø
- 1 tsk groftknuste korianderfrø
- 1 spsk sukker
- 3-4 spsk citronsaft
- salt, evt. groftstødt peber.
- Rødkålssalat:
- 300-350 g fintsnittet rødkål
- 2 groftrevne rødbeder
- 100 g hakkede dadler eller
- figner, evt. halvt af hver.
- Dressing:
- 5 spsk olivenolie
- 2 spsk hindbæreddike
- eller anden bæreddike
- 2 spsk honning
- 1 spsk grovkornet dijonsennep
- salt, friskkværnet peber.
- Pynt: 50 g ristede, afskallede
- hasselnøddekerner eller salte
- græskarkerner.
Sådan gør du
- Timianfrikadeller: Rør kødet med løg, æble, timian, salt, peber og æg. Pisk mel og mælk sammen og rør blandingen i farsen – til den har passende konsistens. Form farsen til små frikadeller og steg dem gyldne og sprøde i smør, olie eller evt. andefedt.
- Mangochutney: Hak kødet fra mangofrugterne fint – er mangoen fast, så riv den. Varm olien i en pande og rist chili, senneps- og korianderfrø heri, til de er gyldne, og frøene begynder at „poppe“. Drys sukkeret i panden, tilsæt citronsaft og bland mangokødet i. Rør det hele godt sammen, flyt panden fra varmen og lad chutneyen afkøle. Tjek smagen med lidt salt, evt. peber og servér i en skål.
- Rødkålssalat: Bland kål, rødbeder og tørrede frugter. Pisk dressingen sammen og smag den godt til, før den vendes med salaten, der drysses med nødde- eller græskarkerner før serveringen.
- TIP: Lav salaten i forvejen, der bliver faktisk allerbedst, hvis den får lov at
- trække. Vent med nødder eller kerner til serveringen.