Opskrift på timianfrikadeller

Timianfrikadeller

7

Ingredienser

  • 500 g hakket kalve og
  • flæskesmåkød
  • 1 hakket løg
  • 1 lille skrællet, udkernet,
  • finthakket coxorangeæble
  • 1 spsk timianblade
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 lille æg
  • 25 g hvedemel
  • ½ dl mælk
  • smør og olie eller evt. andefedt
  • til stegning.
  • Mangochutney:
  • Kødet af 2 faste mangoer
  • (ikke for modne)
  • 1 spsk majsolie, eller anden
  • vegetabilsk olie
  • 2 udkernede, finthakkede røde
  • chilier
  • 1 tsk gule sennepsfrø
  • 1 tsk groftknuste korianderfrø
  • 1 spsk sukker
  • 3-4 spsk citronsaft
  • salt, evt. groftstødt peber.
  • Rødkålssalat:
  • 300-350 g fintsnittet rødkål
  • 2 groftrevne rødbeder
  • 100 g hakkede dadler eller
  • figner, evt. halvt af hver.
  • Dressing:
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk hindbæreddike
  • eller anden bæreddike
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk grovkornet dijonsennep
  • salt, friskkværnet peber.
  • Pynt: 50 g ristede, afskallede
  • hasselnøddekerner eller salte
  • græskarkerner.

Sådan gør du

  1. Timianfrikadeller: Rør kødet med løg, æble, timian, salt, peber og æg. Pisk mel og mælk sammen og rør blandingen i farsen – til den har passende konsistens. Form farsen til små frikadeller og steg dem gyldne og sprøde i smør, olie eller evt. andefedt.
  2. Mangochutney: Hak kødet fra mangofrugterne fint – er mangoen fast, så riv den. Varm olien i en pande og rist chili, senneps- og korianderfrø heri, til de er gyldne, og frøene begynder at „poppe“. Drys sukkeret i panden, tilsæt citronsaft og bland mangokødet i. Rør det hele godt sammen, flyt panden fra varmen og lad chutneyen afkøle. Tjek smagen med lidt salt, evt. peber og servér i en skål.
  3. Rødkålssalat: Bland kål, rødbeder og tørrede frugter. Pisk dressingen sammen og smag den godt til, før den vendes med salaten, der drysses med nødde- eller græskarkerner før serveringen.
  4. TIP: Lav salaten i forvejen, der bliver faktisk allerbedst, hvis den får lov at
  5. trække. Vent med nødder eller kerner til serveringen.