Tomatsalat med fårefeta
4
Ingredienser
- 15-20 små tomater, skåret i halve
- 1 rødløg, halveret og snittet i tynde skiver på tværs
- 50-75 g fårefeta, alternativt gedefeta eller komælksfeta
- 3 spsk små, sorte italienske eller franske oliven med sten
- 2-3 fine bløde rosmarinkviste, kun bladene
- 3-4 spsk god jomfruolivenolie
- salt
- evt. lidt piri piri chiliflager.
Sådan laver du tomatsalat
- Fordel tomater, løg, feta og oliven på et smukt fad eller en tallerken. Pynt med rosmarinblade, drys med salt og hæld den gode olivenolie over. Hvis du vil have lidt mere kant på salaten, så giv den en knivspids chiliflager.
- Du kan evt. tilsætte lidt lagret balsamico eller mørk tomateddike, hvis du synes salaten skal have mere syre end det, der allerede findes i tomaterne.