spansk tomatsalat

Tomatsalat med oliven & mandler

En frisk tomatsalat, hvor spanske smagsgivere kommer i spil.

4-6

Ingredienser

  • 50 g mandler, gerne spanske marcona-mandler
  • 50 g grønne oliven med sten
  • lille bundt basilikum eller persille
  • 800 g tomater
  • 50 g løg, gerne salatløg
  • Dressing:
  • 3 spsk olivenolie
  • 1½ spsk sherry eller hvidvinseddike
  • evt. ½ tsk sukker
  • 1 tsk sød paprika eller stærk efter smag
  • salt

  1. Sådan gør du: Bland dressingen. Rist mandlerne på en stegepande ved middel varme, til de er gyldne. Vend i dem undervejs. Hak dem groft. Skær olivenkødet af rundt om stenene. Skyl, tør og hak persillen. Skær tomaterne i skiver, og pil og skær løget i tynde ringe, og bland begge dele på et fad. Smag dressingen til med eddike, salt og paprika sammen med et stykke tomat og lidt løg. Dryp dressing over, og pynt med persille eller hele basilikumblade, mandler og oliven.