Tomatsalat med rugpasta og roastbeef
Når tomater er sæson får man dem næsten kastet i nakken. Køb en god portion og brug dem både som salat, varm og kold suppe, i sammenkogte retter. Tomater er sunde pga. det høje indhold af antioxidanten lykopen. Stoffer er både at finde i friske tomater, i ketchup og i tomatpure.
Næringsindhold
- Energi pr. person:450 Kcal
2
Ingredienser
- 60 g rugpasta
- ½ bakke champignon i skiver (ca. 60 g)
- 30 g rucola
- 1 rødløg
- 400 g tomater
- 3 spsk kapers
- 100 g oliven med mandler
- 250 g roastbeef i skiver (f.eks. pålæg eller som steg).
- Wasabi-mayo:
- 1 spsk mayonnaise
- ½ tsk wasabi
- salt, og peber
- saften fra en lime
- 1 spsk vineddike
- 1 spsk sesamolie
- ½ tsk karry
Sådan laver du tomatsalat
- Kog pastaen i vand efter anvisning på pakken. Lad den køle lidt af, når den er færdigkogt.
- Skyl champignonerne og rucolaen. Hak rødløget fint eller skær det i tynde strimler. Skær tomaterne i skiver. Bland salaten af kogt rugpasta, champignon, rucola, rødløg, tomat, kapers og oliven med mandler. Fordel salaten i to dybe tallerkener. Pynt med skiver af roastbeef.
- Rør en dressing af mayonnaise, wasabi, salt, og peber, saften fra en lime, vineddike sesamolie og karry og fordel den over salaterne.
- 450 kcal pr portion.