Tomatsuppe med friske krydderurter
Tomatsuppen bliver meget aromatisk med krydderurter, og er genial, hvis du lige vil af med et par kilo. Du kan evt. erstatte cremefraichen med formage frais.
4
Ingredienser
- 10 solmodne store tomater
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- ½ bundt frisk kruspersille
- ½ bundt frisk basilikum
- 2 spsk hakket oregano, meget gerne frisk
- 2 spsk tomatpuré
- 6 spsk olivenolie
- 4 spsk creme fraiche
- salt og peber.
Sådan laver du tomatsuppen
- Snit tomater, skalotteløg og hvidløg fint. Kom olivenolie i en gryde, varm olien. Tilsæt derefter tomater og løg, og lad tomaterne stege møre. Tilsæt 6-8 dl vand alt efter hvor meget vand tomaterne afgiver. Tilsæt hakket krydderurterne.
- Lad suppen koge i 8 min, og blend den derefter. Kom tomatpuré i og blend igen. Smag suppen til med salt og peber og evt. flere krydderurter. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker en mere flydende suppe.
- Anret suppen i nogle flotte suppetallerkener eller glas, der tåler varme. Pynt med cremefraiche og friske basilikumblade.
- Suppen kan sagtens laves dagen før og så lunes op når du skal bruge den.