Tomatsuppe
Der er gods i denne suppe, og den kan serveres med ristedebaconstrimler, kødeller fiskeboller fra supermarkedet eller deristede grønsager, vi foreslår her.
4 personer
Tomatsuppe
- 500 g løg
- olivenolie eller smør
- 2 ds. hakkede tomater
- 3 dl vand
- 1 laurbærblad
- lidt timian
- 1 hel nellike
- 1/2 tsk. blandede peberkorn
- salt
- evt. 2-3 dl vand eller suppe
- Drys:
- 1 gul peberfrugt
- 1 bdt forårsløg
- lidt hvidløgs- eller chiliolie
- Tilbehør: brød
- Pil løgene, hak dem og kog dem klare i lidt fedtstof. Tilsæt tomater, vand og krydderier, og kog suppen i ca. 15 min. Den kan evt. findeles med stavblenderen, hvis den skal være glattere. Fortynd evt. med vand eller suppe, og smag suppen til med salt.
- Skær peberfrugten i tern og forårsløgene i tynde skiver, og svits begge dele i olie, gerne en krydderolie.
- Server suppen med brød og drys.