Tomatsuppe

Tomatsuppe

Der er gods i denne suppe, og den kan serveres med ristedebaconstrimler, kødeller fiskeboller fra supermarkedet eller deristede grønsager, vi foreslår her.

4 personer

Tomatsuppe

  • 500 g løg
  • olivenolie eller smør
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 1 laurbærblad
  • lidt timian
  • 1 hel nellike
  • 1/2 tsk. blandede peberkorn
  • salt
  • evt. 2-3 dl vand eller suppe
  • Drys:
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 bdt forårsløg
  • lidt hvidløgs- eller chiliolie
  • Tilbehør: brød

  1. Pil løgene, hak dem og kog dem klare i lidt fedtstof. Tilsæt tomater, vand og krydderier, og kog suppen i ca. 15 min. Den kan evt. findeles med stavblenderen, hvis den skal være glattere. Fortynd evt. med vand eller suppe, og smag suppen til med salt.
  2. Skær peberfrugten i tern og forårsløgene i tynde skiver, og svits begge dele i olie, gerne en krydderolie.
  3. Server suppen med brød og drys.