Smuk tomattærte - lavet med færdig butterdej
Nem opskrift på en lækker og smagfuld tomattærte, der både kan bruges som hovedret eller lækkert tilbehør. TIP: Server gerne en grøn salat til tærten. Hvis du vil have kød til, så smager grillet kyllingebryst dejligt til.
4 personer
Ingredienser
- 1 rulle færdig butterdej
- 200 g flødeost
- 1 spsk. dijon sennep
- 2-3 store tomater
- 3 kviste citron- eller almindelig timian
- Salt og peber
- 4 spsk. pinjekerner
- 1 spsk. olivenolie
- Tænd ovnen på 200 gr. Rul dejen ud i en tærteform ca. 22-24 cm i diameter.
- Smør bunden med flødeost og herefter med sennep.
- Skyl tomater og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på tærtebunden.
- Krydr med hakket timian, salt og peber. Drys pinjekernerne over tærten. Dryp med olivenolie.
- Bag tærten på midterste ovnribbe i 25-30 minutter. Afkøl tærten på en bagerist, til den er lun.