Tostadas med tequilatunceviche og guacamole
En klassisk sydamerikansk forret med rå-marineret fisk – her lækker frisk tun.
4
Ingredienser
- Ceviche:
- 200 g rå tun af sushikvalitet, spørg din fiskehandler
- ½ rødløg
- ¼ rød peberfrugt
- 1/5 kinaradise
- 1 chili
- ½ lime, saften
- 1 cl tequila
- salt
- Guacamole:
- 3 avocadoer, godt modne
- ½ lime, saften herfra
- ½ rødløg
- ½ tomat
- ½ fed hvidløg
- ¼ tsk stødt spidskommen
- ¼ tsk stødt koriander
- salt
Sådan gør du:
- Begynd med at skære tunen i små tern, og kom i en skål. Snit løg, peberfrugt og radise i meget tynde strimler. Hak chilien, eller skær den i skiver. Vend tunen sammen med grøntsager, chili, limejuice og tequila. Smag til med lidt salt, og lad marinere en halv times tid.
- Til guacamolen: Skrab kødet ud af avocadoerne med en ske, og kom i en skål. Dryp limesaft over, og mos det sammen med en gaffel. Hak løg og tomat meget fint, og kom det i guacamolen sammen med knust hvidløg, spidskommen og koriander. Smag til med salt. Server nachos med guacamole og top hver af dem med lidt tunceviche.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Hjemmelavede tortillachips med peanutsalsa