Trifli med appelsin & æble

Trifli med appelsin & æble

(1 person)

Ingredienser

  • Tilberedningstid: 60 minutter, afhængigt af æblesorten
  • Reel arbejdstid: 15 minutter
  • Ingredienser:
  • 100 g skrællet, udkernet æble
  • 100 g skrællet appelsin
  • åblomst Multisød eller sukrin
  • 30 g groftvalsede havregryn
  • citronmelisse
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • 50 g yoghurt (det er bedst, at yoghurten er 3,5% og må max være 7%.)
  • citron (øko), lidt saft og fintrevet skal

  1. Skær æble og appelsin i små stykker og kog sammen med appelsinsaften fra udskæringen til en grov kompot. Rør i det undervejs og tilsæt måske lidt vand, så det ikke koger tørt, det skal koge et stykke tid.
  2. Smag frugtkompotten til med åblomst Multisød eller sukrin og lad den køle lidt af.
  3. Rist havregrynene i ovnen ved 200º i et ildfast fad i ca. 15 minutter, vend det undervejs.
  4. Finthak citronmelissen og bland den i kompotten sammen med halvdelen af vaniljepulveret.
  5. Læg de ristede havregryn lagvis med frugtkompotten i en skål som til en trifli.
  6. Bland resten af vaniljepulveret i yoghurten og smag eventuelt til med åblomst Multisød eller sukrin, citronskal og eventuelt lidt saft og lad den køle af.
  7. Læg til sidst lidt yoghurt på toppen af triflien.
  8. Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog
  9. "Den komplette kostguide til dig, der er 45+"