sund aftensmad

Tunbøf med stegt hokaido & ærtesauce

Få opskriften på aftensmad, der er sund og let at lave.

Ingredienser

  • 200 g hokaido
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g olie til stegning
  • 30 g blandede frø (sesam, nigella, birkes, fennikel)
  • ½ tsk stærk paprika
  • 120 g frisk tunbøf
  • 5 g olie til stegning
  • 100 g fine ærter
  • 1 dl bouillon (1 tsk pulver + 1 dl vand)
  • 25 g skyr
  • frisk mynte
  • salt & peber

Sådan gør du:

  1. Del og skræl hokaidoen. Fjern kernerne og skær den i tern. Snit hvidløget i tynde skiver. Varm olien på en pande. Steg hokaidoternene og hvidløg, til de er gyldne og tilpas møre. Krydr herefter med salt. Bland frø, paprika og salt sammen på en flad tallerken. Tryk tunbøffen godt ned i den og steg den kort i olie på en hed pande. Der skal dannes en sprød skorpe, mens tunen stadig er rød i midten.
  2. Kog ærterne i bouillon i et par minutter. Blend dem herefter med skyr og mynte og smag til med salt og peber.
  3. Anret tunbøffen ovenpå de stegte hokaidotern og kom ærtesaucen over. Pynt med lidt mynte.
  4. Kalorier: 518 kcal
  5. Protein: 49 g (38 %)
  6. Kulhydrat: 22 g (21 %)
  7. Fedt: 24 g (41 %)
  8. Kostfibre: 12 g