Tyk omelet med ost
(2-3 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stegetid: ca. 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 5 æg (delt i hvider og blommer)
- 2 spsk kartoffelmel
- 125 g fast komælksost (i små tern)
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk smør
- Tilbehør:
- pommes frites
- eller ristet brød
- Pisk æggeblommersammen med kartoffelmel. Vend ostetern i og krydr med salt og peber.
- Pisk æggehvidernestive og vend i æggeblommerne.
- Stegi smør ved svag varme på en slip let-pande. Læg låg på og steg i ca.15 min.
- Spis omelettenmed pommes friteseller ristet brød.
- Pommes frites:
- French fries kalder de dem i USA, herhjemme hedder de ”pommes frites”, men de laves på samme måde:
- Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm tykke og 5 cm lange). Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dryppe af i et dørslag og tør dem grundigt i et rent viskestykke.
- Varm olie (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, ca. 5 cm fra grydens bund. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.
- Steg kartoflerne 2 gange: første gang for at blive møre i ca. 3 min. og anden gang for at blive sprøde i ca. 1 minut. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle og drys salt på.