Upside down-kage
En klassisk upside-down kage med æble-nøddefyld og flødeskum som tilbehør er herligt som dessert med en kop the eller kaffe til. Her giver nødderne masser af smag og lækkert knas til din kage.
10 personer
Ingredienser
Æble-nøddefyld:
- 50 g smør
- 3 spsk. sukker
- 2 æbler
- 100 g hindbær
- 50 g valnødder
Dej:
- 125 g smør
- 150 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g hvedemel
- ½ dl piskefløde eller mælk
Desuden:
- 30 g hakkede valnødder, evt. ristede på en tør pande
Tilbehør:
- let pisket flødeskum (gerne koldt)
- Æble-nøddefyld: For en springform med bagepapir eller brug en silikonebageform ca. 20-22 cm i diameter. Smelt smør og hæld det i bunden af formen. Drys sukker over. Skræl æblerne, fjern blomst og stilk og udstik kernehusene. Skær æblerne i 1 cm tykke runde skiver. Læg æblerne i formen. Fordel hindbær og grofthakkede valnødder over.
- Dej: Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt citronskal og -saft. Bland bagepulver og hvedemel og rør det i. Rør fløden i. Fordel dejen over æble-nøddefyldet.
- Bagning: Bag kagen ved 175 gr. ca. 45-50 min. på nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen og se om der sidder dej på, gør der det, skal den have lidt mere.
- Severing: Køl kagen af. Vend kagen ud på et fad, så bunden vender op. Pynt med et drys valnødder. Server evt. med flødeskum.