Vafler

Vafler med en frisk smag af appelsin

Lækre vafler med en frisk smag af appelsin.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 20 min.
  • Bagetid: ca. 5 min. pr. vaffel
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knsp. salt
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. appelsinskal (økologisk)
  • ½ tsk. natron
  • 2 æggehvider
  • 30 g smør
  • Tilbehør: syltetøj, flødeskum og flormelis

  1. Pisk æggeblommer med sukker og salt med en håndmikser. Rør mælk og fløde i. Tilsæt mel, vaniljesukker, fintrevet appelsinskal og natron i, og rør dejen sammen.
  2. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
  3. Smelt smørret, og pensl vaffeljernet hermed. Rør resten i dejen.
  4. Kom ca. 3 spsk. dej i vaffeljernet, og bag vaflerne gyldne i ca. 5 min.
  5. Servér vaflerne med syltetøj, flødeskum og flormelis.