Valnøddebrød
Valnøddebrød er velegnet til frokost, men er allerbedst sammen med blåskimmeloste.
1 stort brød
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 spsk honning
- 2 spsk maltmel
- 300 g hvedemel
- 200 g fuldkornsspeltmel
- 100 g valnødder, hakkede
- 7 g salt
Sådan gør du:
- Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål. Rør honning og de 3 slags mel i.
- Tilsæt valnødder og salt, og rør til en glat dej. Ælt dejen i 5 minutter på et meldrysset bord. Læg den tilbage i skålen, dæk med et viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 6 lige store kugler. Rul hver kugle til en lang pølse. Tag 3 af pølserne, og pres dem sammen i den ene ende. Flet dem derefter, og pres dem så sammen i den anden ende. Gentag med de andre 3 pølser. Sno de 2 fletninger sammen til ét aflangt brød, og buk enderne ind under brødet. Forvarm ovnen til 200 grader/varmluft.
- Sæt brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk det med et viskestykke, og lad det efterhæve på et lunt sted i 30 minutter. Spray, eller kast koldt vand ind i ovnen, så der dannes damp, og bag brødet i 35 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på undersiden. Lad det køle af på en bagerist.
- Opskriften er fra Trine Hahnemann kogebog, Brød og kager, Politikens Forlag, 250 kr.