bag

Valnøddefennikelbrød

SANDRA OM brødet: Bag det - smag det.

1 stort brød eller 3 flutes

Total:3 minutter

Ingredienser

  • 1 dl rismælk el. alm. mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk koldt smør
  • 3½ dl groft speltmel eller groftmalet durum
  • 4 dl fintsigtet speltmel eller fintsigtet durum
  • 1½ dl valnøddekerner, tørristede og grofthakkede
  • 2 tsk fenikkelfrø, let knust
  • ½ tsk muskatnød, fintrevet
  • 1 spsk salt
  • 1½-2 dl lunkent vand

Sådan gør du:

  1. Lun mælken, så den er håndvarm. Rør gær og honning i og lad blandingen stå 5-10 minutter, til den er skummende. Smuldr smørret i melet, tilsæt valnødder, fenikkelfrø, muskatnød og salt. Tilsæt gærblandingen og lidt efter lidt det lunkne vand, til dejen har den rette konsistens. Det gøres helt klart nemmest i en røremaskine, og det giver det bedste resultat, men du kan også gøre det i hånden. Ælt dejen godt igennem 5-10 minutter, læg den i en skål dækket med et vådt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse. Form til brød eller flûtes, og bag det i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-50 minutter, alt efter om det er flûtes eller brød. Brødet er færdigt, når det lyder hult, når man banker på det i bunden.