Valnøddemarcipanbrød

Valnøddemarcipanbrød

Det er supernemt og ret skønt at blande valnødder i en klassisk marcipan. Nødderne er søde i sig selv, så en smule agavesirup er nok til at gøre det til et stykke skønt, sød julekonfekt.

Ingredienser

  • 15 små marcipanbrød
  • 100 g mandler
  • 50 g valnødder
  • 3 spsk agavesirup
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem trække i fem minutter. Dræn vandet fra dem, og gentag. Lad vandet køle en smule, så du kan røre ved mandlerne. Smut dem, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. "Tør" dem i cirka fem minutter i en 175 grader varm ovn. De skal ikke tage farve, men blot tørre en smule. Lad dem køle helt af.
  2. Blend mandler og valnødder til nogenlunde fint mel i en foodprocessor (eller minihakker). Rør agavesirup i, til massen er akkurat samlet. Sæt massen i køleskab i 15-20 minutter.
  3. Hak chokoladen fint. Smelt lidt over halvdelen af den over vandbad. Tag den af varmen, og rør resten af chokoladen i. Rør, til det hele er smeltet. Er du heldig, opnår du en temperering, der giver et godt knæk, når chokoladen har sat sig.
  4. Form 15 små marcipanbrød af nøddemassen, og overtræk dem med chokolade. Pynt med hele valnødder på den våde chokolade, og lad chokoladen sætte sig.
  5. Server de små marcipanbrød kølige.
  6. TIP Du kan selvfølgelig godt lave en klassisk marcipan uden valnødder. Eller prøvat hakke gode, syltede kirsebær i. Det holder også.